De Werking Van Bitcoin? Hoe Kun Je Er Voor Zorgen Dat Deze Gebruikt Wordt

Veel mensen hebben intussen al een idee wat bitcoin is. Simpel gezegd is het een digitale  of virtuele valuta. Bitcoin werd geïntroduceerd circa 2008. Het was oorspronkelijk bedoeld als een elektronisch betaalmiddel. Het idee achter bitcoin was dat het als een onafhankelijk ruilmiddel gebruikt kon worden. Dus geen tussenkomst van banken of andere centrale instanties. Bitcoin zou dan op een veilige en persoonlijke wijze gedeeld kunnen worden, van persoon tot persoon. In tegenstelling tot traditioneel geld wordt bitcoin niet geprint, maar gemaakt door computers over de gehele wereld. Dit wordt ook wel ‘minen’ genoemd. Een ieder met een computer kan dus bitcoin minen.

Het Ruilen Van Bitcoin

Iemand die bemiddels bij de verkoop of aankoop van bitcoins wordt een bitcoin broker genoemd. Een bitcoin broker in nederland is meestal iemand met een online wisselkantoor en vaak ook een handelsplatform. Er is dus een verkoper van bitcoins en in deze scenario is dat de broker zelf. Klanten onderhandelen niet met elkaar, maar gaan rechtstreeks naar de broker. De bitcoin broker koopt zelf de bitcoins in op grote globaal opererende exchanges. Grote bitcoin exchanges kennen orderboeken met zeer grote handelsvolumes van daghandelaren. Hier kunnen de brokers goedkopp bitcoins inkopen. Naarmate de markt groter wordt en meer diensten worden ontwikkeld zullen er andere Bitcoin brokerage services worden ontwikkeld en aangeboden.

Bitcoin Kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om bitcoins te kopen. Het makkelijkste en meest voor de hand liggende is je bitcoin online kopen.  Je kunt je aanmelden op een handelsplatform, bij een online wisselkantoor of je kunt het kopen van een andere gebruiker. Als je bitcoin koopt, moet je ze ergens veilig opslaan. Dat kan in een digitale portemonnee. Een bitcoinportemonnee heeft een publieke en een privésleutel. De publieke sleutel is een digitaal adres waar mensen bitcoin naartoe kunnen sturen. De inhoud kun je alleen openmaken met de privésleutel. Daarmee toon je aan dat jij de bezitter bent van de bitcoin in de brievenbus en kun je ze weer verzenden. Op zo een manier kun je je bitcoins dus veilig houden. Als de koers weer eens stijgt kun je dus ervoor kiezen om je bitcoins te verkopen.