Ben Je Ontevreden Over De Autoverzekering Die Je Hebt Afgesloten? Kijk Dan Eens Naar Deze Handige Gids Met Tips!

Bent u ontevreden over uw autoverzekering of wilt u overstappen naar een goedkopere aanbieder? Dan heeft u drie mogelijkheden om uw autoverzekering op te zeggen. Daarnaast raden we je altijd aan om goed onderzoek te doen door bijvoorbeeld te beginnen met autoverzekering vergelijken, dat kan je al gemakkelijk 200 euro per jaar schelen en het kost je nog geen 5 minuten om alle aanbieders langs elkaar te houden. Lees eerst deze handige tips om alles te weten te komen.

1. De tijdige beëindiging van uw autoverzekering

U kunt uw autoverzekering uiterlijk één maand voor het einde van het contract opzeggen. De deadline voor uw opzegging is vaak 30 november, omdat de meeste verzekeringen tot 31 december van hetzelfde jaar lopen. Indien uw opzegging niet binnen de termijn is ontvangen, wordt het contract automatisch met een jaar verlengd.

autoverzekering vergelijken

2. De buitengewone annulering van uw autoverzekering

Onder bepaalde omstandigheden kunt u gebruik maken van uw speciale recht op beëindiging. U heeft een buitengewoon recht op opzegging indien

  • Uw verzekeraar verhoogt de premies
  • De bijdragevoorwaarden veranderen, of
  • De indelingen in type of regionale klassen veranderen.

U heeft dan vier weken de tijd om uw autoverzekering op te zeggen. De periode begint wanneer u op de hoogte wordt gesteld van de verhoging of wijziging.

3. De onmiddellijke wijziging van uw autoverzekering

U kunt onmiddellijk overschakelen naar een nieuwe autoverzekering als u een nieuwe auto koopt of als er een schadegeval is opgetreden. De opzegging moet dan binnen een maand na afloop van de schadeafhandeling door uw verzekeraar zijn ontvangen.

Zoek eerst een nieuwe autoverzekering en annuleer deze dan.

Wilt u overstappen naar een nieuwe autoverzekering? Voordat u uw autoverzekering annuleert, moet u eerst op zoek gaan naar een goedkopere aanbieder. Onze verzekeringsspecialisten nemen deze taak graag voor u op zich en bepalen in een individuele vergelijking de beste aanbieder voor uw behoeften.